Vachtverzorging

Vacht

De vacht is enkelvoudig waarin verschillende typen zijn toegestaan zoals fleece, wavy en curly en alle mixen en varianten. Iedere hond verhaard, de NL mini doodle heeft geen seizoen verharing en zoals je wenst verhaard niet. Hier wat uitleg een levenscyclus van een haar is gemiddeld 6 weken, dan sterft het individuele haar af wat je ervaart dat het haar loslaat maar blijft in de vacht hangen. Blaas je de vacht niet uit en/of borstel je de vacht niet regelmatig dan zal de vacht gaan klitten en/of zelfs vervilten overigens dit vervilten gebeurt bij iedere enkelvoudige vacht.

De vacht kun je het beste regelmatig borstelen en desgewenst een 4-6 keer per jaar naar de DoodleTrimsalon om te knippen. Of wil je de vachtverzorging zelf leren is hier een vertrouwd adres waar betaalbare workshops specifiek voor Doodle vachtverzorging wordt gegeven: www.doodleworkshop.nl / www.doodlevachtverzorging.nl

Heb je problemen met de vacht en vachtonderhoud van je Doodle(s)?

Ik bied diverse oplossingen voor de vachtonderhoud van uw Doodle. Behalve dat ik exclusief Doodles vachten verzorg, knip en behandel geef ik ook online vachtverzorging workshops aan Doodle-eigenaren. Ik leer de eigenaar de vacht van hun hond zelf te onderhouden.

Voor beide (mens en hond) een 100% win-win situatie want zo bouw jij jouw band op met je Doodle en je hoeft niet elke 8-12 weken naar de trimsalon en de daarbij horende kosten en… je Doodle ziet er altijd mooi, verzorgd en gezond uit. Meer informatie over prijzen en uitleg van diverse vachtverzorging behandelingen klik dan HIER.

Ik krijg regelmatig de vraag waarom doe je alleen Doodles?
Omdat dat ik sinds een aantal jaren de gelukkige bezitster ben van Doodles en ik mijn Doodles geweldig vind, heb ik bewust deze keuze  gemaakt. Als hondenvachtenexpert heb ik de afgelopen jaren met veel verschillende type en soorten vachten te maken gehad. Voor nu wil ik me alleen bezighouden met datgene wat ik leuk vind om te doen mede omdat ik gehandicapt ben geworden. Deels gedwongen door mij handicap heb ik geleerd keuzes te maken in mijn leven.

Door me de laatste jaren meer en meer toe te leggen op de verschillende type vachten van de Doodles, (Australian + Nederlandse)  Labradoodles, Irishdoodles en Goldendoodles vind ik juist hierin mijn uitdaging en voldoening van het uiteindelijke eindresultaat. Die diversiteit aan vachtstructuren die bij de Doodles aanwezig zijn, geeft mij de mogelijkheid eindeloos de diverse trimmerstechnieken en de door mij voor dieren zelf ontwikkelde en gemaakte Natuurlijk4Dogs producten te combineren en toe te passen.

Webinars planning

Regelmatig houd ik online webinars. De planning en jezelf hiervoor op geven kan HiER.

Scroll naar top